L’entrada amb força de VOX eclipsa la tercera victòria del PSC de Bote

Els socialistes guanyen les municipals però perden 2 regidors i VOX, que en suma 4 de cop, es converteix en tercera força. ERC, perd la meitat dels edils que tenia, els comuns es mantenen igual i només Junts suma un edil més.

El PSC de David Bote ha guanyat les eleccions municipals, però ha perdut 2 regidors i s'ha quedat amb 11 dels 27 seients de la sala de plens de l'Ajuntament de Mataró. Una victòria, la tercera que aconsegueix el candidat socialista, que ha quedat eclipsada per l'entrada amb força de VOX, que de no tenir presència municipal, ha sumat 4 regidors de cop i es converteix en tercera força.

Esquerra, tot i mantenir-se com a segon partit més votat, perd la meitat de regidors i dels 8 que tenia fins ara passa a 4. L'única formació amb presència a l'Ajuntament que millora els resultats és Junts per Mataró, que passa de 2 a 3 regidors i es converteix en la peça clau per a un hipotètic acord de govern amb el PSC. Pel que fa als comuns, la candidatura que ha encapçalat Sergi Morales, manté els resultats de fa quatre anys i es queda amb les dues cadires que ocupava.

L'Ajuntament que surt d'aquestes eleccions recupera també dos partits que havien tingut representació, el PP, amb dos regidors, i la CUP, a un edil.
Pel que fa a la participació, la d'aquest diumenge ha estat la segona més baixa que s'ha registrat mai i s'ha situat en un 51,6%, gairebé 12 punts per sota respecte del 2019.