Feminisme, antifeixisme, independència i justícia social: eixos de la CUP

La formació cupaire vol tornar a ser decisiva entre les forces independentistes

El Casal Nova Aliança de Mataró ha estat l’escenari de l’acte de campanya organitzat per la CUP aquest dilluns. L’esdeveniment ha consistit en una taula rodona moderada per Sílvia Bofill, l’única candidata de Mataró a les llistes del partit, on hi ha participat Juli Cuéllar, exregidor de la CUP a l’Ajuntament de Mataró; David Aranda, número 56 a les llistes del partit per Barcelona; Núria Freixas; regidora de la CUP a Calella i número 13; i Eulàlia Reguant, candidata número 3, exdiputada al parlament de Catalunya i exregidora de l’Ajuntament de Barcelona.

Durant l’acte s’ha fet referència als diferents eixos que conformen el programa cupaire. La pedra angular del projecte gira entorn a polítiques feministes. A banda, també aposten per combatre el feixisme, per abordar l’emergència habitacional o per crear un sistema sanitari i educatiu 100% públic.

Pel que fa a les conseqüències socials derivades de la Covid-19, Eulàlia Reguant ha defensat la necessitat de crear una banca pública i una renda bàsica universal que garanteixi uns ingressos mínims a la ciutadania. Una renda que seria viable gràcies a una reforma fiscal prèvia.

A nivell local la CUP es planteja un objectiu ben clar: augmentar el nombre de vots obtinguts a la ciutat. Si bé és cert que al 2019 no van aconseguir el recolzament suficient per tenir representació dins del consistori mataroní, de cara a les eleccions del 14 de febrer Juli Cuéllar es mostra convençut que molts catalans els faran confiança a nivell nacional i que la capital del Maresme no serà una excepció. 

Durant la seva primera intervenció, Cuéllar ha explicat que la seva detenció el passat 14 d’octubre en la manifestació que es va produir després que el Tribunal Suprem donés a conèixer la sentència dels polítics del procés ‘no va ser casual, sinó que va tenir una clara intencionalitat política per atemorir’ al a ciutadania que en aquell moment s’estava mobilitzant. Cuéllar ha detallat que actualment la seva causa es troba en fase d’instrucció però espera que s’acabi arxivant.

Informa: L.Sanmiquel / J.Monfort