El PSC s’imposa a tots els barris excepte a Centre i Eixample on hi guanya Junts

El PSC va ser la força més votada en 9 dels 11 barris de la ciutat durant les passades eleccions catalanes del 14F, mentre que Junts per Catalunya va ser el partit amb més vots al Centre i l’Eixample

Victòria del PSC a tots els barris de la ciutat en aquestes passades eleccions catalanes del 14F, a excepció dels barris del Centre i l'Eixample on la formació més votada ha estat Junts per Catalunya. De fet els socialistes han estat els més votats en 9 barris de la ciutat i en algun d'ells, com és el cas de Cerdanyola o Molins, hi ha arribat a doblar els vots de la segona formació més votada. De fet, i tenint en compte la divisió que es fa a l'hora de donar aquestes dades, a la zona de Cerdanyola Nord, els vots socialistes han representat el 34,4%, mentre que a la zona sud del barri s'han enfilat fins el 41%, una xifra molt similar a la que va obtenir Ciutadans en les passades eleccions catalanes, quan va ser el partit més votat a la ciutat. En els altres dos barris, tant al Centre com a l'Eixample, el partit més votat ha estat Junts per Catalunya, en tots dos casos seguit d'Esquerra Republicana. En el cas del Centre, els vots de Junts per Catalunya representen el 32,8% del total mentre els d'ERC són el 24,6%. Pel que fa a l'Eixample, el 29,9% dels vots va ser per Junts i el 24,5% per ERC.

Destacar en aquest sentit la caiguda de Ciutadans, que a les passades eleccions catalanes de l'any 2017 va ser el partit més votat a la ciutat, a excepció del Centre i L'Eixample, i aquesta vegada perdia gran part dels seus vots a la ciutat obtenint els seus millors resultats a Cerdanyola i la Llàntia, on no podia passar de ser el quart partit més votat. Per contra, tenir en compte el paper de Vox, que ha entrat per força en alguns dels barris de la ciutat, sent el segon partit en nombre de vots a Cerdanyola i la Llàntia i el tercer a Rocafonda, Molins i Cirera.

Aquests resultats per barris es van donar a conèixer aquest passat dimecres, després que diumenge tinguessin lloc les eleccions al Parlament de Catalunya. Unes eleccions que recordem, va guanyar el partit socialista en nombre de vots, seguit d'ERC, amb qui va empatar a 33 escons i per darrere, amb 32 escons hi va quedar Junts per Catalunya. De lluny hi segueixen Vox amb 11 escons, la CUP amb 9, En Comú Podem amb 8, Ciutadans amb 6 i PP amb 3.

Informa: A.Gual