El PSC pren el relleu d’ERC com a primera força al Maresme

Les eleccions han deixat 8 majories absolutes on ja es pot posar nom i cognom a l’alcalde i Junts per Catalunya és la llista més votada a 11 municipis

Les eleccions d'aquest diumenge han fet un tomb al mapa polític comarcal i el PSC ha pres el relleu a ERC com a primera força al Maresme. La caiguda dels republicans els ha portat a ocupar la tercera posició, per sota de Junts, després d’haver perdut més de 27.000 vots.

En aquesta classificació de comarca, la formació que experimenta un creixement més destacat és VOX que gairebé triplica el nombre de sufragis respecte al 2019 i el PP, de la seva banda, que els dobla.

Per partits, Junts és la força més votada a 11 municipis, els socialistes es queden amb 8; i Esquerra, amb 7. Els comicis també han deixat 8 majories absolutes on ja es pot posar nom i cognom a la persona que ocuparà l'alcaldia els 4 anys vinents.

Junts ho ha fet a Arenys de Mar, amb Estanis Fors; Cabrera de Mar, amb Òscar Fernández, Òrrius amb Xavier Masgrau; Premià de Dalt, amb Josep Triadó i Santa Susanna amb l'incombustible Joan Campolier.

El PSC manté Pineda de Mar i Xavier Amor ha ampliat fins i tot la seva majoria, amb 13 dels 21 regidors de l'Ajuntament. Sant Iscle de Vallalta amb Eduard Turón i Tiana, amb Isaac Salvatierra, completen aquesta llista.

El mapa municipal maresmenc ha canviat de color en algunes localitats com ara Caldes d'Estrac, on el PSC torna a ser primera força; o Sant Andreu de Llavaneres, on ERC ha perdut la majoria absoluta, ha passat de 9 a 4 regidors i el PSC, que lidera Àlex Neira, es converteix en la llista més votada per primer cop.

Un altre canvi ha estat protagonitzat pels independents Tots per Argentona, que han tornat a ser la llista més votada i han desbancat la candidatura d’Unitat que liderava el govern local; o Vilassar de Mar, on Junts ha guanyat les eleccions i ERC, que governava en solitari, ha perdut 6 regidors i s’ha quedat com a quarta força política.