Dues mataronines entren al Parlament de Catalunya

Alícia Romero, del PSC, es manté com a diputada des de fa 9 anys, mentre que Mónica Lora, que anava com a número 5 per la formació de VOX, s’estrenarà a l’hemicicle català

Alícia Romero, va entrar al Parlament de Catalunya l’any 2012 a la llista del Partit dels Socialistes encapçalada per Pere Navarro. Llavors anava de número 14 per Barcelona i a partir d’aquí ha anat escalant posicions dins el partit. A les eleccions d’aquest 14 de febrer ha anat a les llistes en la sisena posició per la circumscripció de Barcelona. En unes eleccions on el candidat a la presidència de la Generalitat pels socialistes ha estat Salvador Illa. Romero va ser regidora de l’Ajuntament de Mataró pels socialistes des del 1999 i fins al 2011 amb diferents responsabilitats: joventut, igualtat, esports i desenvolupament econòmic. Militant de la formació des del 1996, ara és també membre del Patronat de la Fundació Tecnocampus on exerceix de vicepresidenta.

La mataronina Mónica Lora ha entrat per primera vegada al Parlament de Catalunya i serà diputada per la formació de VOX. Lora anava de número 5 per Barcelona al partit liderat per Ignacio Garriga que en aquestes eleccions ha aconseguit més de 200 mil vots, que representen 11 escons. Va ser regidora  a l’Ajuntament de Mataró per Plataforma per Catalunya entre els anys 2011 i 2019, partit del qual va arribar-ne a ser secretària general després que la formació expulsés Josep Anglada. El febrer de 2019 Mónica Lora es va posar a disposició de VOX, després que Plataforma per Catalunya es transformés en una fundació, i aquell mateix any es va presentar com a candidata a l’alcaldia a l’Ajuntament de Mataró, tot i que el partit no va obtenir representació al consistori. Actualment està al comitè executiu de VOX a la província de Barcelona i és secretària provincial del partit.

En aquests moments Mónica Lora segueix implicada en una causa contra la discriminació i provocació a l’odi conjuntament amb altres exmembres de la ja extinta Plataforma per Catalunya i el president de Vox per Barcelona, Juan Garriga. Una causa provocada per la propaganda electoral de la formació a les eleccions del 2011, que consistia en un xec de 4 mil euros, simulant el nom d’una persona àrab. Va ser una associació islàmica de Reus qui, llavors, va interposar la denúncia.

Informa: M.Gómez / S.Ruiz