Comença la jornada electoral amb gairebé 87.000 mataronins cridats a les urnes

Primers mataronins votant el 21D.

A Mataró, 86.793 persones podran exercir el seu dret a vot als comicis del 21 de desembre. La ciutat comptarà amb 116 meses electorals distribuïdes en 75 seccions, que estaran ubicades en 33 col•legis electorals diferents.

Unes eleccions que, al celebrar-se en dijous, afecten als centres escolars i a les jornades laborals.

Els treballadors que vagin a votar dijous comptaran amb un permís de com a màxim quatre hores per exercir el seu dret a vot, sempre que la jornada laboral coincideixi amb quatre hores o més amb l'horari dels col·legis electorals. En canvi, si la coincidencia és de menys de quatre, però més de dues, el permis serà de dues hores. La durada serà proporcional a la dels treballadors que tenen jornada parcial. Es tracta d’un permís no recuperable i que serà igualment retribuït. Això sí, el moment d'utilitzar-les és potestat de l'empresa i, segons decideixi l'empresa, s’hauran de justificar, segons decideixi l’empresa. Per això es podrà demanar un justificant a la mesa electoral corresponent.

Pel que fa als centres educatius, tots ells estaran tancats. Una decisió que, tal com va explicar la Generalitat de Catalunya, afecta a tots els centres educatius, així que el dia 21 estaran tancades les escoles bressols, els instituts i també el Centre de Formació d’Adults Can Noè i l’Escola Municipal de Música.

Els comicis també afectaran diversos serveis i equipaments municipals. S’han anul•lat les activitats als centres cívics menys el de l’Espai Gatassa. D’altra banda, el Servei d’Atenció Ciutadana obrirà fins el migdia, però només per poder registrar documents.

Per la seva banda, el Servei de Benestar Social només prestarà urgències en dispositiu habitual de caps de setmana i dies festius.
Mataró comptarà amb quatre punts informatius sobre el cens i, a més, l’Ajuntament i la Creu Roja oferiran un servei d’acompanyament a les persones amb mobilitat reduïda perquè també puguin exercir el seu vot. Per demanar-lo, cal trucar al 010 abans del dia 19.