Ajudes a fons perdut i diàleg, claus del PDeCAT per encarar la crisi econòmica

Ho ha assegurat el número 11 a les llistes del PDeCAT per Barcelona Jordi Mir. També ha assegurat que volen garantir que es compleixin els pactes de mobilitat consensuats entre el Maresme i la Generalitat.

Ajudes a fons perdut i diàleg, claus del PDeCAT per encarar la crisi econòmica

Ajuts directes i a fons perduts per als negocis i autònoms afectats les restriccions de la Covid-19 i diàleg amb els sectors econòmics. Aquestes són les dues propostes que presenta el PDeCAT per combatre, a curt termini,  la crisi econòmica derivada de la Covid-19. Així ho ha explicat el número 11 per Barcelona i alcalde de Cabrera de Mar Jordi Mir en una entrevista al Mirador. Segons Mir, fins ara els governs no han pres bones decisions en l’àmbit econòmic per ajudar a les empreses i autònoms en una situació delicada com l’actual. Considera que si es va obligar a fer tancar els negocis per evitar contagis, se’ls hauria d’haver compensat econòmicament des d’un principi encara que comportés l’endeutament de la Generalitat i el govern espanyol. A més de la falta d’ajudes econòmiques, Mir assegura que l’administració no ha tingut en compte la realitat dels sectors afectats per les restriccions. A llarg termini, explica Mir, la recuperació econòmica passa en part per la gestió directe dels fons europeus Next Generation per part de la Generalitat

A més d’aquestes mesures, Jordi Mir també assegura que volen garantir que es compleixin els pactes que s’ha arribat entre el Maresme i la Generalitat en matèria de mobilitat. En aquest sentit, assegura des del PDeCAT impulsaran la pacificació de la N-II, la millora de les connexions entre els municipis de la comarca i Barcelona tant en tren com en autobús i la implantació d’aparcaments dissuasoris a les estacions de tren.

En aquesta entrevista al Mirador, Mir també ha destacat que l’amnistia dels polítics independentistes empresonats ha de ser el primer pas per començar a dialogar amb l’estat espanyol per desencallar la situació política; seguit d’una estratègia unitària entre tots els partits independentistes i un referèndum vinculant i amb un reconeixement vinculant. 

 

Informa: S.Ruiz