'Activitat comercial i aparcament, qualsevol cosa no'

El candidat del PSC, David Bote, ha reiterat que al solar de Can Fàbregas no s'hi faran pisos i que malgrat que no s'hi instal·li El Corte Inglés, els usos d'aquest espai no canviaran per afavorir la venda dels terrenys a un altre inversor

Si durant les eleccions del 2019, David Bote encara tenia esperances i defensava l'arribada d'El Corte Inglés al centre de Mataró, aquests comicis municipals la situació ha fet un gir de 180 graus. El candidat socialista ha hagut d'assumir que l'operació ha fracassat i que ara s'hi ha de trobar una solució. Bote ha reiterat durant l'entrevista de tvmataró que qualsevol pla alternatiu haurà de respectar el planejament urbanístic vigent i, que per tant, qui compri el solar de Can Fàbregas i de Caralt, propietat dels grans magatzems, ha de tenir clar que no hi haurà la possibilitat de construir-hi habitatges de cap mena.

David Bote, candidat del PSC: Activitat terciària i aparcament, activitat econòmica i aparcament, això és el que volem. És veritat que tot sigui comercial probablement ara no tindria sentit del tot. Però el límit és que ha de ser activitat econòmica i aparcament, qualsevol cosa no.

El candidat a la reelecció ha recordat que aquest espai ha de continuar sent la porta d'entrada i un pol d'atracció per a l'eix comercial del centre històric de la ciutat i que les negociacions amb El Corte Inglés han de servir perquè l'operador es vengui els terrenys tan aviat com sigui possible a un o més operadors que sí vulguin tirar endavant algun projecte.

Durant l'entrevista, l'alcaldable ha deixat clar que la seguretat en una altra de les prioritats que marcaran el proper mandat. David Bote ha recordat que aquest àmbit és tan essencial que s'ha convertit en la principal despesa municipal amb 16 milions d'euros anuals, però no ha volgut especificar quants Mossos d'Esquadra o agents de la Policia Local fan falta encara.

David Bote, candidat del PSC: Els necessaris, i suficients. En seguretat és clau que no ens donem mai per satisfets. Sempre que hi ha un delicte, la sensació pot canviar i hem de continuar batallant per reduir els índexs delictius de la ciutat i que els delinqüents sentin aquesta pressió policial. Hem de tenir els policies necessaris per fer aquesta tasca.

Una de les propostes estrella dels socialistes ha estat sense cap mena de dubte la possibilitat de cedir el solar de l'antiga escola Menéndez y Pelayo a la Generalitat perquè construeixi una segona comissaria dels Mossos d'Esquadra. Bote ha defensat que la proposta podria ser pionera a Catalunya i que ha de servir per encabir en millors condicions els nous efectius que han d'arribar a la ciutat, però també que aquest reforç policial "guanyi la proximitat a altres llocs de la ciutat".

Sobre les ocupacions delinqüencials, el cap de llista ha destacat el lideratge de la capital del Maresme i ha advertit que l'única manera d'erradicar aquesta problemàtica és el canvi legislatiu que s'impulsa al Congrés dels Diputats perquè la policia tingui la seguretat jurídica que ara no té per fer fora els ocupes.

Tot i que David Bote va signar l'any 2015 un codi ètic que, entre altres compromisos, limitava els mandats a tres, el candidat socialista ha assenyalat que "a vegades es necessita més temps" per acabar la feina que s'ha engegat i que aquesta situació podria obligar a "canviar algunes decisions".