El cribratge sectorial de La Llàntia fa uns 50 testos ràpids cada hora

Es vol arribar a un 20% de la població de la zona a qui s’ha comunicat la possibilitat de fer-se un test covid

cribratge sectorial

En marxa al barri de la Llàntia fins al dissabte que ve un dispositiu per fer testos ràpids a tots els mataronins adscrits al CAP de la Ronda Cerdanya i Consultori Local La Llàntia. El mateix Consultori s'ha convertit en l'espai per portar a terme aquest cribratge sectorial que ha posat en funcionament el Departament de Salut a través de l'ICS en diversos municipis del Maresme i El Vallès. Com explica el Doctor Joaquim Verdaguer, director d'Atenció Primària Barcelonès Nord i Maresme de l'ICS, l'objectiu és arribar a fer proves a persones asimptomàtiques que sumin el 20 per cent del total de ciutadans cridats a fer-se el test.

Un cop feta la prova, un test ràpid d'antígens, si el resultat és negatiu s'envia un SMS en poca estona a la persona i s'introdueix el resultat en l'historial mèdic de la Meva Salut. L'objectiu és establir un sistema àgil per fer unes 50 proves cada hora, un ritme que s'ha assolit en aquesta primera jornada. Ho ha explicat el Dr. Verdaguer a Mataró Audiovisual.

El test va destinat a majors de 16 anys, és gratuït i cal portar la targeta sanitària. El Consultori Local La Llàntia està situat al carrer de la Mare de Déu de Guadalupe, en horaris de 9 a 2 del matí i de 3 a 7 de la tarda fins el dissabte dia 28.

Informa: O.Debat