El càncer colorectal és el que té més incidència al territori

L'Hospital de Mataró detecta cada any més de mil nous casos de càncer. Una xifra que s'ha mantingut estable en els darrers 10 anys. Els casos més freqüents al territori són els colorectals, després els de mama i seguidament els de pulmó. A continuació els casos de càncer més detectats són els de pròstata, tot i que tenen un pes més destacat al conjunt de l'estat. La cap del servei d'oncologia de l'Hospital de Mataró Pilar Lianes ha afirmat en una entrevista al Mataró al Dia que la meitat de casos de càncer són evitables perquè són conseqüència de mals hàbits o un estil de vida poc saludable.

La salut mental també té un paper fonamental com a part de l'estil de vida saludable. Un cop detectat el càncer cal destacar la vessant de la psico oncologia, que està integrada a l'Hospital. De tota manera la cap del servei d'oncologia de l'Hospital de Mataró Pilar Lianes destaca que és una unitat a la que caldria dedicar més recursos.

Evitar el tabac, l'alcohol, els greixos i mantenir un estil de vida actiu són alguns dels hàbits que poden contribuir a evitar que 1 de cada 3 persones pateixi càncer al llarg de la vida.

Informa: C.Sánchez