‘Vull anar a l’escola caminant’

Desenes de famílies es manifesten davant la seu de Serveis Territorials per reclamar que es mantingui la ràtio de 20 alumnes a l’escola pública, que s’alliberin les places NEE o que Mataró deixi de ser zona única

Ho van fer la setmana passada i hi han tornat aquest dimecres. Desenes de famílies s’han manifestat des de l’Ajuntament fins a la seu de Serveis Territorials per reclamar una oferta educativa més àmplia que els permeti dur els seus fills a escoles públiques del seu barri, especialment a les zones de l’Havana i el Centre. Al crit de ‘Vull anar a l’escola caminant’ lamenten que no tots els nens i nenes podran escolaritzar-se en un centre educatiu proper a casa seva i que, de retruc, les famílies hauran de fer mans i mànigues per portar-los i anar-los a buscar.

Marta Estellers, mare afectada: “El problema no és que hi hagi més oferta, sinó on hi ha aquesta oferta. Perquè si la dones en barris on no hi ha nens, no és una solució. Jo no puc agafar el cotxe per anar a portar i recollir la meva filla quatre vegades al dia.”

Eduard Martínez, pare afectat: “A curt termini, aquest any ens agradaria que es mantinguessin les ràtios de l’any passat en lloc de baixar a 18 alumnes. Creiem que, d’aquesta manera, podríem amortir una mica el cop. També voldríem que, tal com marca la Generalitat, a principis de setembre s’alliberin les places NEE que l’any passat es van congelar.”

A banda d’això demanen compromís i voluntat a aplicar aquests canvis. Més a llarg termini, reclamen que Mataró deixi de ser zona única i que s’augmenti el nombre de línies en aquelles escoles on hi ha més demanda, així com que es construeixen nous centres educatius en zones que estan tenint repunts d’habitants i natalitat. Asseguren que, quan s’hi han posat en contacte, Ajuntament i Educació s’han anat passant la pilota. Per això demanen una reunió a tres bandes abans del 9 de juny, el dia límit per definir l’oferta educativa. El proper dilluns 12 de juny es publicaran les llistes definitives.