Un prototip de tren avió guanya la 'hackató' 'Dream Big Express 2021'

La competició, que s’ha celebrat aquest dilluns al TecnoCampus, premia tres estudiants d’Enginyeria, que ara podran participar en el programa ‘Imagine Express’

Un tren intel·ligent que estalvia energia mitjançant unes bateries i uns alerons, és a dir, un prototip de tren avió. Aquesta és la idea guanyadora de la 'hackató' ‘Dream Big Express 2021’, una competició que s’ha celebrat aquest dilluns a la tarda a TecnoCampus Mataró Maresme i que té com a objectiu trobar solucions als reptes d’eficiència a la gestió energètica, el turisme i la mobilitat. Els guanyadors són  tres estudiants de segon d’Enginyeria del TecnoCampus: Pau Lopez, Alberto Rodriguez, Joan Gabarró, que ara podran participar en un programa  tecnològic que els portarà des de Barcelona fins a París.

La 'hackató' ‘Dream Big Express 2021’ és una competició de tres hores on 80 joves han de trobar solucions tecnològiques repartits en equips de tres.  Des de l’organització, Xavier Verdaguer, director de l’Imagine Creativity Center, explica que l’objectiu d’aquestes sessions maratonianes que realitzen des de l’any 2017 és, per una banda, donar eines d’innovació i creativitat als participants i, per l’altra, generar  propostes que poden fer-se realitat i acabar tenint un gran impacte a la societat.

Els guanyadors de la ‘Dream Big’ podran participar en el programa ‘Imagine Express’, que consisteix en una nova ‘hackató’, que tindrà lloc al febrer, i que es desenvoluparà a bord d’un tren de Renfe direcció Barcelona-París. Un cop a la capital francesa, les idees es presentaran al jurat a prop del riu Sena. Els millors equips rebran tutories i podran treballar el prototipatge durant quatre dies. El viatge acabarà al Mobile Centre de Barcelona, on els emprenedors podran presentar les propostes a l’esdeveniment Four Years From Now.

Informa: J.Peñaranda/ B.Doñate