Rosa Betrán, les persones al centre de l'educació

Després de 19 anys, la directora de l’Institut Puig i Cadafalch, Rosa Betrán es jubila. Darrere seu, 44 anys dedicada a l'educació

Les aules mataronines ja es troben a ple rendiment. Les escoles i instituts fa dies que han posat en marxa el curs 2023-2024. Un curs que per a alguns mestres i professors serà un dels més especials perquè serà l'últim en què exerciran la seva professió abans de jubilar-se. És el cas de la Rosa Betrán, a qui hem volgut conèixer de prop aquesta setmana. Aquest ha estat el seu últim inici de curs escolar com a directora i professora de l'institut Puig i Cadafalch.
La Rosa va començar treballant com a mestra de primària, però en els darrers vint-i-cinc anys, la seva segona casa ha estat l'Institut Puig i Cadafalch, on ha exercit com a directora els darrers dinou anys. Aquests dies d'inici de curs reconeix que és perfectament conscient de les seves "últimes primeres vegades".

Rosa Betrán, directora Puig i Cadafalch: "Ara tot el que fas és l'última vegada que ho faràs. I això per mi va ser com un repte: l'has de gaudir al màxim, has de donar el màxim de tu, sent conscient que ja no podràs tornar a fer-ho."

L'Institut Puig i Cadafalch és un centre de màxima complexitat, tot i això curs rere curs omple sense problemes les seves places. Segons la seva directora, el secret del seu èxit és tenir cura del benestar de l'alumnat.

Betrán:"Em sento orgullosa de l'ambient que s'ha creat al llarg d'aquests anys, però també per part de les famílies la confiança i haver ajudat que l'educació no sigui un problema, sobretot econòmicament"

Tot i que el futur no té un únic camí, Rosa Betrán assegura que el centre es troba en bones mans.

Betrán: "El futur no és el que desitges, sinó com et venen les circumstàncies, però tinc clar que el professorat que queda és excepcional i cap allà on vagin, aniran bé tenint en compte que hi ha persones que cal cuidar i tot ha d'anar dirigit a què siguin millors persones".

La Rosa Betrán deixarà les aules i la direcció del centre després de quaranta-quatre anys dedicada a l'educació en diverses facetes.