A punt el segon curs en pandèmia que eximeix l'alumnat vacunat de quarantena

A Mataró hi ha un 42,6% de joves dels 12 al 15 anys amb la pauta completa de vacunació

El nou curs escolar comença aquest dilluns 13 de setembre. Les escoles i instituts mataronins ja fa dies que treballen intensament per preparar els centres pel que serà el segon curs en pandèmia.

Aquest curs 2021-2022 les mesures de contenció de la Covid són menys restrictives que l’anterior. El Departament d’Ensenyament va avançar fa poques setmanes que el nou curs comença amb presencialitat total i sense quarantenes a partir de secundària per a l’alumnat vacunat. A Mataró hi ha un 42,6%t de joves dels 12 al 15 anys amb la pauta completa de vacunació. D’altra banda, es mantenen l’obligatorietat de la mascareta des dels sis anys i els grups bombolla, amb ràtios per classe.

Aquest curs ja no caldrà prendre la temperatura a l’alumnat un cop arribin a l’escola i al pati es podran barrejar diversos grups bombolla amb mascareta i es podrà compartir material escolar.

L'Institut Cinc Sénies celebra el 100% de la presencialitat i planteja model híbrid de classes per possibles quarantenes

Com la resta de centres de la ciutat, l’Institut Cinc Sénies ja fa dies que es prepara per afrontar el nou curs escolar. Es tracta del segon en pandèmia i el centre mataroní l’afronta amb moltes menys incerteses que l’anterior. La coordinadora de prevenció de riscos laborals, Mònica Rodrigo,  celebra que s’hagi recuperat totalment la presencialitat i destaca l’experiència que van adquirir el curs passat.

Aquest curs, l’alumnat de secundària que compti amb la pauta de vacunació completa podrà seguir assistint presencialment a l’aula, però els alumnes que encara no s’hagin pogut vacunar hauran de fer quarantena en cas que es detecti un positiu al grup bombolla. Això obliga els centres a preparar un model híbrid de classes, en el que una part de la classe teòrica s’oferirà a través d’internet i es mantindrà contacte constant amb l’alumnat confinat i les seves famílies. 

Pel que fa a l’escletxa digital que podria implicar el model híbrid, l’Institut Cinc Sénies assegura que el problema va quedar resolt durant el confinament de l’inici de la pandèmia. En aquell moment, tant el Departament d’Ensenyament com Ajuntament de Mataró van posar recursos per dotar l’alumnat que ho necessités del material necessari per seguir les classes a través d’internet.

Informa: C.Sánchez/E.Sitjà/E.Andrés