Prop de 18.500 nens i nenes de Mataró han tornat avui a l’escola

La jornada s’ha desenvolupat amb total normalitat als centres educatius de la ciutat

Gairebé 18.500 alumnes han tornat avui a les escoles de Mataró. Una jornada que s’ha desenvolupat amb total normalitat als centres educatius de la ciutat. La posada en marxa del curs 2021-2022 arriba marcada per la presencialitat total a les aules i sense quarantenes per l’alumnat vacunat.

Segons ha explicat el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, en una entrevista al Mirador, el primer dia d’escola s’ha desenvolupat sense complicacions a la capital del Maresme. Aquest serà el segon curs que arrenca en pandèmia i ho fa amb l’experiència de l’any passat  i amb més alumnes i professors vacunats. Segons informa Salut, a Mataró un 46,2% dels joves d’entre 12 i 15 anys ja tenen la pauta completa de vacunació. L’experiència acumulada del professorat i les famílies i l’augment del nombre de joves vacunats ha d’ajudar, segons Vadell, a que el curs pugui ser encara més tranquil que l’any passat. El regidor d’Educació també posa en valor l’exemple que han ofert els més menuts seguint totes les normes.

Carme Rengel, directora de l’Escola Marta Mata, espera que sigui un curs tranquil i que es pugui acabar amb la mateixa presencialitat que ha començat. Un dels avantatges amb què compten és amb l’experiència del curs passat que serà clau, diu, per afrontar el dia a dia i fer especial èmfasi en la part emocional dels alumnes.

Els professors són un dels pilars fonamentals d’aquesta tornada a l’escola, però els protagonistes avui ho són els nens i els seus familiars. Tant pares com nens es mostren contents per l’arribada del curs escolar i segurs pels protocols i mesures de contenció de la Covid-19.

Informa:  J.Peñaranda