Nervis i presentacions a l'aula el primer dia de classe

Nens i nenes de 4rt de primària de l'escola Àngela Bransuela viuen el seu primer dia de curs 'amb moltes ganes de tornar a l'escola'

L'aula de 4rt de primària de l'escola Àngela Bransuela durant les primeres hores del nou curs
L'aula de 4rt de primària de l'escola Àngela Bransuela durant les primeres hores del nou curs

Nervis i corredisses en el primer dia de classe a l'institut escola Àngela Bransuela, al barri de Rocafonda. L'escola acull prop de 500 alumnes. El curs comença més aviat que mai, però les famílies ja ho estaven esperant.

RASHIDA, mare escola Àngela Bransuela
Pels pares bé perquè els nens estan més controlats, amb un control dels seus estudis. Per la nostra feina ajuda bastant. Marxem més còmodes, més tranquils.

ISA, mare escola Àngela Bransuela
Aquest any és una mica rar. Com que fan jornada intensiva i tot això. Però ho combinarem com puguem.

Un cop dins l'escola, els nens i nenes s'agrupen per cursos i formen files per accedir de forma ordenada a les seves aules. Hem seguit els alumnes de quart de primària. El primer que fan és presentar-se. I ho fan en forma de joc amb un cabdell de llana que es van passant entre ells. 

DERONG
Fer una rotllana i parlar de què hem fet aquest estiu

ANDRÉS, alumne 4rt de primària
Hem jugat a dir-nos el nom, a dir-nos coses que hem fet i coses que ens agraden.

CAROLINA MÁRQUEZ, tutora 4rt de primària
Nosaltres hem fet un joc per presentar-nos, perquè sí que els coneixia una mica i però realment no sé res d'ells. Han explicat alguna cosa, com que m'agrada molt el futbol o aquest estiu he plantat melons. Són coses que ells tenen ganes d'explicar-te i així és una manera de conèixer-los.

El primer dia, doncs, serveix per conèixer la nova tutora i conèixer els nous alumnes. La majoria tornen a l'escola amb molta il•lusió i ganes, tot i que també n'hi ha que no amaguen els nervis del primer dia i tenir nova mestra imposa inicialment i altres que reconeixen que també els agrada estudiar.

ANTONETA
Doncs, estem molt bé, però una miqueta nerviosos. Estic molt nerviosa perquè és un nou curs amb nova mestra.

IBRAHIM
A casa estava molt avorrit i aquí em diverteixo molt. Jo sóc un nen que m'agrada molt estudiar i fer activitats.

VILAR
Tenia moltes ganes de tornar a escola, perquè a casa no feia res; només jugava i ja està.

El curs escolar comença aquest any una setmana abans del que era habitual. Pel director de l'escola, ha faltat temps per preparar-ho tot i ha calgut un esforç per part de tota la comunitat educativa. La presència de les càmeres de tvmataró també ha fet necessari activar l'associació de famílies de l'escola.

CESC TORNER, director institut escola Àngela Bransuela
El que sí que és veritat és que obrim avui i amb una normalitat absoluta gràcies a l'esforç de tothom. Gràcies al professorat, de l'equip directiu que fem el que podem i de l'AFA. Si no fos pel suport de les famílies i d'aquestes ganes que tenen d'ajudar no haguéssim tingut, per exemple, l'autorització de tots els alumnes de quart per poder sortir a la televisió.

Una televisió que deixa l'aula de quart de l'escola Àngela Bransuela en el moment que els nens i nenes alcen les mans per aportar el seu granet de sorra a les normes que hauran de regir durant tot el curs per facilitar un bon funcionament d’un curs que tot just avui acaba de començar.