Nervis i il·lusió en el primer dia d’escola a Mataró

Més de 17.000 alumnes han reprès les classes aquest dimecres a la capital del Maresme, entre ells, els alumnes de Primària de l’Escola Pia Santa Anna

A primera hora del matí tot eren nervis pel que suposa el primer dia d’escola: matinar, tornar a veure els companys, conèixer els nous professors... Els alumnes de Primària de l’Escola Santa Anna de Mataró han començat aquest dimecres emocionats i l’han acabat potser amb menys energia, però amb la mateixa il·lusió de primera hora. A les cinc de la tarda, entre les abraçades als pares i el berenar tan esperat, molts d’ells resumien així la jornada.

Roger: “Aquesta tarda hem posat les etiquetes als llibres, hem fet educació física i hem fet un post-it amb els sentiments de com sentia. Jo em sentia atabalat”.

Pau i Bruna: “Hem fet anglès, música, hem dinat i a la tarda hem enganxat tots els adhesius amb el nostre nom a les llibretes’.

Maria Luisa: "Ara estic a 5è. Estic contenta perquè he vist els meus amics i he vist la meva professora"

Eduard: "Tinc un professor nou molt simpàtic. Ara vaig avançant un curs més. Estic content i tot bé."

L’avançament del curs escolar a Catalunya ha tornat a escurçar les vacances d’estiu. Abans, hi havia gairebé tres mesos de desconnexió de l’escola. I, tot i que ara només tenen dos mesos de vacances, cal adaptar-se igual als horaris i a la rutina general de tot l’any. I això no sempre és fàcil.    

Anna: "Encara estan una mica nerviosos això d’anar a dormir els costa una mica."  

Alguns pares i mares s’agafen festa per acompanyar els seus fills en el primer dia de classe; d’altres han de fer malabarismes per arribar a l’escola a les cinc. Però és que el retorn a les aules és un dia important que volen compartir. 

Guillermo: "Ens hem hagut d’organitzar una mica, però bé."

Ara els nens i nenes de Mataró tenen dos per endavant dos dies per adaptar-se al nou horari i tres dies per descansar, perquè el dilluns és festiu per la Diada. Tot plegat per agafar forces i començar de ple aquest nou curs escolar. 

Informa: B. Doñate