Mataró no obrirà noves línies a les escoles més sol·licitades

Les famílies que s'han quedat sense plaça als centres públics que tenen més a prop de casa seva se senten decebudes perquè ni l'Ajuntament ni la Generalitat atenen cap de les seves reivindicacions

Les famílies que s'han quedat sense plaça a les escoles públiques que tenen més a prop de casa mantenen el pols amb l'Ajuntament i la Generalitat. La reunió a tres bandes, que s'ha fet aquest dimarts a l'Oficina Municipal d'Escolarització de Mataró i que s'havia convocat a petició de les mares i pares afectats, ha finalitzat sense acord.

Cap de les seves peticions, com ara que la ciutat deixi de ser zona única, que s'ampliïn les places públiques en forma de noves línies a determinades escoles, o que s'augmenti el nombre d'alumnes per aula, que a la ciutat és de 18 infants per classe, s'han atès. Per aquest motiu, el sentiment és de decepció absoluta.

Eduard Martínez, pare afectat: Ens han mostrat els seus punts de vista i en molts casos estem d’acord, però no es dona resposta al conjunt de famílies que es veuen afectades. Per tant, seguirem lluitant perquè la ciutat pertany a tots. Esperaven algun gest i enteníem que totes les reclamacions no serien ateses però sí algunes. Marxen tristos, però això no s’acaba aquí. 

Ni el regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell, ni el director de Serveis Territorials d'Educació al Maresme i el Vallès Oriental, Simó López, han volgut fer declaracions a la sortida, però sí que han explicat que durant la trobada, que s'ha fet a porta tancada, s'han exposat quins són els criteris de planificació escolar que s'apliquen a la ciutat. Uns criteris que han recordat que estan consensuats i aprovats de forma unànime no només pels partits polítics amb representació municipal sinó també per la comunitat educativa de Mataró.

Malgrat aquest revés, les famílies no es donen per vençudes i mantenen viva una reivindicació que implica poder escolaritzar els seus fills en un centre educatiu proper a casa seva.

Eduard Martínez, pare afectat: Per aquest curs el que reclamaven era intentar trobar una solució perquè certes escoles de Mataró s’han vist amb una sobredemanda que supera amb escreix l’oferta i no ens volem veure obligats a portar les nostres criatures a escoles que no hem escollit. L’Ajuntament i Educació han donat el seu punt de vista, però no hem solucionat cap problema.  

El procés de preinscripció preveu que aquest divendres es publiqui el nombre de places per centre i curs definitiu i que el pròxim dilluns 12 de juny es comuniqui la llista d'alumnes admesos a les escoles.