Mataró demana a Educació nous cicles formatius per a la ciutat

La voluntat és cobrir les necessitats laborals i minimitzar les llargues llistes d'espera de la FP

Mataró demanarà al Departament d'Educació implementar nous cicles formatius a la ciutat per pal·liar les necessitats laborals de la ciutat i el Maresme i reduir les llistes d'espera de la Formació Professional. Així ho va explicar ahir al matí el regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell, en la presentació de les novetats pel nou curs escolar. Segons va explicar Vadell, el Consell de la FP està analitzant, de la mà dels actors socioeconòmics, quins perfils laborals costen de trobar o seran necessaris d'aquí a 5 anys. D'aquesta anàlisi en sortirà un mapa educatiu amb les necessitats del territori i les propostes de nous cicles formatius que es presentarà a Educació en una reunió a finals d'aquest mes de setembre.

Com dèiem, un dels objectius és oferir una sortida als alumnes que es queden en llista d'espera per accedir a un cicle formatiu, com poden ser els casos d'auxiliar administratiu o el sociosanitari. Unes llistes d'espera que, segons Vadell, "augmenten any rere any" i que també tractaran amb Educació i amb el nou director de Serveis Territorials, Simó López.

A banda, per ajudar aquests joves que no poden accedir a la formació que volen per falta d'accés l'Ajuntament també posa en marxa aquest any l'Oficina d'Orientació Educativa. L'objectiu és assessorar-los perquè coneguin altres àmbits formatius i laborals amb vacants a Mataró i el Maresme que els puguin interessar i no abandonin els estudis.

Per poder ampliar l'oferta de cicles formatius tant de Mataró i el Maresme, aquest curs s'acabarà de treballar en el traspàs de l'Institut Miquel Biada a la Generalitat pel curs 2022-2023 i la seva conversió en centre integral de Formació Professional.

Informa: S.Ruiz