Manifestació de docents a Mataró en el primer dia de vaga

Una cinquantena de professors i educadors han tallat a primera hora del matí els accessos de la C-60 i la C-32

Fotografia: tvmataró

Una cinquantena de professors i educadors de la ciutat han tallat a primera hora del matí els accessos de la C-60 i la C-32 des de la rotonda Mas Costabella en la primera jornada de vaga del sector.. La concentració ha començat a les 8 del matí i s'ha allargat fins a 2/4 de 10 del matí. Una gran pancarta amb el lema "S.O.S Educació. Docents en Lluita" ha encapçalat la concentració, en la que també s'han sentit crits de "Cambray dimissió". Un cop desconvocada la concentració, alguns dels manifestants s'han dirigit cap a Barcelona on a 2/4 de 12 del migdia hi ha convocada una manifestació als Jardinets de Gràcia cap al Departament d'Educació.

Segons el Departament, a les 12 del migdia el seguiment de la vaga ha estat del 35,95% als centres públics de l’àrea dels Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental i del 8,68% als concertats.

Una vaga a la qual han estat convocats tots els mestres i professors de les llars d'infants públiques i de l'educació infantil, primària i secundària. També el personal laboral i els treballadors de l'educació en el lleure. El principal motiu, però no l'únic, de la protesta és aturar l'avançament de l'inici del proper curs escolar. També reclamen la retirada del nou currículum proposat pel Departament d'Educació, incrementar la inversió en educació, reduir la ràtio d'alumnes per aula, l'estabilització del personal interí i que no s'apliqui el 25% de castellà a les aules.

Aquest dimarts ha sigut la primera de les cinc jornades de vaga previstes. També s’han decretat aturades aquest dimecres i aquest dijous i el 29 i 30 de març. D’altra banda, el 23 de març hi ha prevista una altra vaga en contra de la sentència que obliga a fer el 25% de les classes en castellà.

Informa: S.Ruiz