Més de 400 alumnes de 4 instituts participen en el 'Maquetem Mataró'

Els estudiants han projectat edificis de la ciutat en una maqueta gegant que es pot visitar a l'Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro fins al 25 de maig

Fotografia: tvmataró

Alumnes de segon d'ESO de 4 escoles de Mataró han realitzat una maqueta de la ciutat a escala 1:400. La miniatura de 9x9m ha projectat els instituts participants i edificis emblemàtics de la ciutat, com el TecnoCampus, el Centre Natació Mataró, l'estació de Renfe o el Mataró Parc, amb plaques de cartró ploma.

En aquesta segona edició del 'Maquetem Mataró' s'hi poden veure 25 edificis realitzats per un total de 405 nois i noies dels centres Àngela Bransuela, Alexandre Satorras, Cinc Sénies i Damià Campeny.

El projecte relaciona les matemàtiques amb fenòmens quotidians. Aquest any, com a novetat, s'ha treballat també des de les àrees de Tecnologia, Socials, Visual i Plàstica i Català, fet que ha permès obtenir un resultat molt més vistós que l'any anterior.

Roser Garcia, coordinadora 'Maquetem Mataró': S'han involucrat molt més. El fet que sigui un projecte manipulatiu i en un cotext de Mataró els ha permès viure-ho molt més. Hi ha alumnes que en una classe més tradicional no participen, però que en aquest projecte han tingut més visibilitat i els ha motivat més.

Els alumnes es mostren molt satisfets del resultat. Els ha agradat treballar en xarxa amb altres instituts i poder aprendre continguts d'una manera poc convencional.

Ibtissam Damimy, alumna Institut Damià Campeny: Ens ha agradat molt a tots. Hem fet les maquetes i en algunes han sortit al Tecnocampus.

Erik González, alumne Institut Alexandre Satorras: Ha estat molt bé perquè ha sigut un projecte que hem fet entre diversos instituts, que és una cosa que passa molt poc. Ha sigut com fer un trencaclosques.

Noemí Pérez, alumna Institut Escola Àngela Bransuela: Ha sigut molt entretingut. Preferim fer això que fer matemàtiques. Ho recomano mil.

L'exposició es podrà visitar fins al 25 de maig a l'Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro.

 

Informa: J.Peñaranda/ L.Cera