Llum verda a la integració del Miquel Biada a la Generalitat

El Consell Escolar extraordinari celebrat aquest dilluns ha aprovat per majoria el traspàs de titularitat de l’Institut Miquel Biada, un canvi que ha de permetre que el centri pugui créixer en un futur.

Fotografia: tvmataró

Es desencalla la situació de l’Institut Miquel Biada. El centre deixarà de ser de titularitat municipal i passarà en mans de la Generalitat a partir del curs 2022-2023. La integració s’havia posat en qüestió després de la negativa per 10 vots a 9 dels integrants del Consell Escolar celebrat el divendres 17 de juny. Aquest dilluns però, al matí es va tornar a reunir el claustre de professors i van acceptar repetir la votació per, majoritàriament, donar-hi suport. Va ser a la tarda quan es va convocar un Consell Escolar extraordinari on el “sí” a la integració del Miquel Biada es va imposar per majoria.

Miquel Àngel Vadell (regidor d'Educació): Valoració molt positiva. Han estat mesos de molt treball. Les darreres setmanes han estat molt intenses amb preocupacions i angoixes també per part del professorat. Amb una voluntat molt ferma també per part de les famílies de què l'Institut Miquel Biada s'integrés a la xarxa de centres públics de la Generalitat. Ahir finalment va votar el claustre en primera instància i després el Consell Escolar per integrar el Biada. Van votar amb 12 vots a favor i 4 en contra. 

Segons Miquel Àngel Vadell, regidor d’Educació, el motiu que explicaria el canvi de sentit del vot seria que al llarg de la setmana passada es va facilitar més informació sobre el canvi de titularitat tant als professors com a les famílies. Aquests dos actors del Consell Escolar havien manifestat dubtes respecte el traspàs en la primera votació.Unes inquietuds que, aparentment, haurien quedat resoltes després de les explicacions tant de la Generalitat, com de l’Ajuntament, com de l’equip directiu del centre.

Miquel Àngel Vadell (regidor d'Educació): Jo crec que ha estat sobretot poder explicar què passaria en un futur amb el personal i, sobretot també, que tenim una oportunitat de créixer. En l'acord també apareix que en 4 anys hem de cedir l'edifici de l'Escola Universitària. Això és indicador de què volen fer arribar a la nostra ciutat famílies professionals noves.

Per acabar de formalitzar la integració, ara ha de ser aprovada pel ple municipal. Una votació però que tal com afirma Miquel Àngel Vadell, hauria de ser favorable tenint en compte que els grups municipals s’han mostrat partidaris del canvi de titularitat. L’abril del 2021 tots els partits polítics, excepte Ciutadans, van votar a favor del preacord de la integració de l’Institut Miquel Biada.