L'escola Torre Llauder reclama no perdre més professorat del necessari

Cada dia, alumnes i familiars es queixen davant de l'escola Torre Llauder per evitar el desarmament de professorat i garantir així la qualitat de les escoles dels barris.

Els pares i mares i els mateixos alumnes de l'Escola Llauder es manifesten cada dia a les portes de l'escola contra les contínues retallades de personal que asseguren que estan afectant la qualitat de l'ensenyament que reben els seus alumnes.

Tot i no qüestionar-se el fet de perdre el professor vinculat a una línia que ja deixaran de tenir, on posen èmfasis és en no deixar perdre els professors que han permès millorar, qualitativament, l'educació de la seva escola.

Imma Díaz, mare alumne Escola Torre Lauder. Sí que esperàvem un efectiu menys. Però al final són 3 de cara l'any vinent. I això ja fa anys que es va retallant plantilla, per una cosa o per altra.

Els pares i mares de l'escola Torre Llauder no entenen els motius pels quals el centre va perdre, el 2021, la consideració de centre de màxima complexitat quan l'Institut del davant, el Laia L'Arquera on la majoria dels alumnes segueixen els seus estudis, sí que ho és.

Imma Díaz, mare alumne Escola Torre Lauder. Estem en el mateix barri, el mateix context, les famílies són les mateixes, no ho entenem. Hem perdut molts recursos amb aquests canvis d'estatus, i també amb la pèrdua d'una línia.

Els pares i mares de l'escola demanen reunir-se directament amb els Serveis Territorials d'Educació, més enllà de les reunions que ha tingut l'escola amb els Serveis Territorials, i així per poder explicar en primera persona aquestes sensacions, deixant de banda temes estadístics.

Imma Díaz, mare alumne Escola Torre Lauder. Necessitem que el projecte educatiu tingui el seu temps per desenvolupar-se. Hem reduït conflictes, detectar problemes precoços, etc. La nostra solució és no treure més del que tocaria. Si perdem un grup, que només perdem un professor.

Des de l'Escola Torre Llauder s'obren a treballar de bracet amb altres escoles fora del centre, per evitar el desarmament de professorat que aquestes tenen i garantir així la qualitat de les escoles dels barris.