L'Escola Bressol La Llàntia s'especialitzarà en nens amb necessitats especials

És una de les novetats del nou curs escolar, que també comptarà amb la creació de l'Oficina d’Orientació Educativa per assessorar als joves de 16 a 24 en el seu futur acadèmic i laboral

L’Escola Bressol de la Llàntia obrirà aquest proper curs especialitzada en l’atenció a infants amb necessitats educatives específiques. Un projecte pilot que serà una de les novetats del nou curs escolar 2021-2022, que han presentat aquest matí l’alcalde de Mataró David Bote i el regidor d’Educació Miquel Àngel Vadell. La iniciativa es farà en col·laboració de la Fundació Maresme i el Centre de Desenvolupament Infantil i Precoç. La Fundació Maresme aportarà especialistes per formar a les educadores en la realitat dels infants pluridiscapacitats. Tot i que totes les escoles ja compten amb un reforç per atendre a infants amb necessitats educatives especials, Vadell ha detallat que es vol que l’Escola Bressol de La Llàntia sigui un referent en aquest àmbit.

D’altra banda, segons ha explicat l’alcalde David Bote, un dels aspectes que l’Ajuntament vol reforçar de cara aquest curs és la formació i orientació d’alumnes majors de 16 anys per ajudar-los a concretar el seu desenvolupament acadèmic i professional i de retruc reduir l’abandonament escolar. En aquest sentit, com ja s’havia anunciat, es crearà l’Oficina d’Orientació Educativa, ubicada a Tres Roques, que oferirà assessorament a joves d’entre 16 i 24 anys que després de l’ESO volen seguir estudiant però es troben sense plaça en els cicles de Formació Professional que volen fer. En aquest nou servei, se’ls orientarà perquè, en base les seves motivacions, coneguin altres àmbits laborals amb alta demanda de treballadors tant a Mataró com al Maresme. A més, aquest nou curs també s’amplia l’Escola d’Adults, amb un nou espai a Tres Roques, per formar als mataronins majors de 16 anys en àmbits que facilitin la seva incorporació al mercat de treball. 

D’altra banda, aquest curs també es reforçarà el Pla Educatiu l’Entorn que començarà el mes de novembre, en comptes del mes de gener com és habitual. Està adreçat a alumnes de primària i secundària d’escoles públiques de Mataró que ho necessitin. 

El nou curs en xifres
Un curs escolar que arrencarà aquest 8 de setembre pel que fa a les escoles bressol i el proper dilluns 13 de setembre a la resta d’etapes formatives obligatòries. Ho farà amb amb menys alumnes que el curs anterior: Si l’any passat es va començar amb 19.085 alumnes entre infantil, primària i l’ESO; en canvi aquest any l’iniciaran 18.422. A P3 es mantindran els 56 grups de l’any passat i es reduirà la ràtio a 23 alumnes per aula (un menys que el curs passat). A 1r d’ESO sí que baixa el nombre de grups: n’hi haurà 56 grups, un menys dels previstos a la preinscripció i 11 menys que el curs anterior. 

Pel que fa a les escoles bressol, començaran amb un total de 700 infants, una cinquantena més que el curs passat.

 

Informa: S.Ruiz