Les matemàtiques, protagonistes per partida doble aquesta setmana

Dijous el Teatre Monumental acull la Festa de les Matemàtiques. El professor Antoni Gomà diu a l'Entrevista que '1.500 alumnes de Mataró han participat a les proves Cangur'. I dissabte arriba la primera edició de 'Matemàtiques al carrer'

Antoni Gomà i Enric Castellà parlen de matemàtiques durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Antoni Gomà i Enric Castellà parlen de matemàtiques durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

Dijous tindrà lloc la cinquena edició de la Festa de les Matemàtiques al Teatre Monumental, una iniciativa nascuda l'any 2017 promoguda per un grup de professors de matemàtiques jubilats. La intenció és fer un reconeixement als alumnes mataronins més ben poicionats a les proves Cangur de matemàtques que es fan a tota Catalunya.

ANTONI GOMÀ, professor de matemàtiques jubilat
El record el tenim l'any 2019, que van ser 120.000 participants. L'any 2022, després de la Covid, ja hem arribart a 105.000. I d'aquests, 1.500 són de Mataró. I valia la pena mirar els millors i fer-los-hi un petit reconeixement. 

D'altra banda, dissabte al matí tindrà lloc a la plaça de l'Ajuntament la primera edició de Matemàtiques al Carrer, amb jocs i diversió. Cada any es farà en una població diferent del país i Mataró serà la primera en acollir-ho.

ENRIC CASTELLÀ, matemàtic
És aquesta necessitat de divulgar i acostar les matemàtiques a tothom. I des de la FEEMCAT (Federació d'Entitats d'Ensenyament de Catalunya) s'ha vist la necessitat de fer una activitat al carrer, però enfocat més a les famílies. No tant als alumnes, sinó a tothom. 

Durnat tot el matí de dissabte hi haurà activitats gratuïtes a la Plaça de l'Ajuntament.