Les escoles de la ciutat, desbordades per la Covid

El problema principal, tant en les escoles públiques com en les concertades, és la manca de substituts per cobrir les baixes de docents

Fotografia: tvmataró

La Covid comença a passar factura als centres escolars de la ciutat. No només hi ha centenars d’alumnes confinats i desenes de grups a casa a Mataró sinó que, a més, les escoles s’estan trobant amb dificultats per poder substituir els professors que han agafat la baixa per coronavirus.

Una situació de la qual n’ha parlat aquest dilluns el director de l’Escola Camí del Cros, Sergi Luque. En el cas d’aquest centre del barri de Cerdanyola, avui dia tenen 9 mestres confinats i només n’han pogut substituir la meitat. Tal com explica Luque, la logística i gestió de les substitucions no proporciona els docents suficients per cobrir les baixes a temps.

Les classes en les quals no hem tingut cap substitut del tutor que estava de baixa per Covid, en aquests no hem pogut fer seguiment sinó que simplement, anaven al mestre quan es trobava bé encara que estigués a casa. Contactava amb els alumnes a través del Gmail, de classroom o a través de les plataformes que teníem preparades. Anem una mica al dia a dia amb la dificultat que ara estem patint el desconfinament. 

En la mateixa línia s’ha pronunciat un altre centre públic, l’Escola Anxaneta. Segons fonts oficials de la mateixa escola, en aquests moments tenen 6 mestres confinats i tan sols han rebut 2 substituts.

D’aquesta problemàtica ja n’alertava el director de l’Escola Pia Santa Anna, en Toni Aguilar, divendres passat en una entrevista al programa ‘El Mirador’ de Mataró Ràdio. En aquell moment, Aguilar advertia que ‘la substitució del professorat per baixes laborals s’estava convertint en un maldecap’.

Davant la necessitat de seguir amb el dia a dia escolar, la majoria dels centres de la ciutat estan fent un esforç per cobrir les baixes laborals. De manera temporal, han reorganitzat els docents disponibles per assolir les taques dels mestres confinats.