La Generalitat mantindrà el projecte educatiu del Biada un cop integrat

Aquest migdia s’ha formalitzat l’acord entre l’Ajuntament de Mataró i el departament d’Educació que permetrà integrar el centre a la xarxa pública i ampliar l’oferta formativa del centre posant especial atenció en el creixement de la formació professional

Fotografia: tvmataró

La integració de l’Institut Miquel Biada no posarà en perill ni la continuïtat del projecte educatiu ni la del professorat actual del centre. Així de contundent s’ha mostrat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en l’acte de formalització del traspàs d’aquest centre educatiu mataroní a la xarxa pública de la Generalitat celebrat aquest dimecres al migdia. El projecte educatiu i la continuïtat de l’equip de professors havien estat dos dels elements que havien posat en risc l’aprovació de la integració per part del Consell Escolar de l’Institut.

Josep Gonzàlez-Cambray (conseller d'Educació): El Miquel Biada té un fantàstic projecte educatiu. Per tant, apostem per la continuïtat del projecte educatiu del Miquel Biada. Continua tot el claustre i tots els professionals del Miquel Biada. Ens el creiem (el projecte) i perquè volem que continuï amb més recursos, amb més possibilitats, amb més ampliació d’oferta, sent el referent de la formació professional a la comarca del Maresme.

D’ara en endavant, des del departament d’Educació s’ha anunciat que es farà una aposta clara per l’ampliació de la formació professional a la comarca. Una ampliació que passa per sumar noves famílies professionals a l’oferta actual del Miquel Biada.

Josep Gonzàlez-Cambray (conseller d'Educació): Apostem per fer créixer l’oferta i apostem, sobretot, amb un treball conjunt de territori per tal de detectar amb tots els agents econòmics, socials, amb la comunitat educativa... detectar quines són realment les necessitats del mercat laboral per tal d’anar adaptant aquesta oferta.

A banda, aquest migdia també s’ha anunciat que per augmentar la capacitat del centre, el consistori municipal cedirà a la Generalitat la finca que inclou l’institut i l’antiga Escola Universitària, un edifici que ara acull diversos serveis municipals.

David Bote (alcalde de Mataró): Considerem que és una molt bona oportunitat per encara fer-ho millor i per encara poder treballar per més alumnes del conjunt de la nostra ciutat i la nostra comarca. Aquí també m’agradaria dir que la vocació de la ciutat és seguir col·laborant amb el centre com ho hem fet fins ara.

L’Institut Miquel Biada es converteix en l’11è centre educatiu que s’integra a la xarxa pública de la Generalitat des del 2019.