La fira del projecte CUEME de cooperatives escolars es farà divendres

Un total de 8 escoles de Mataró i més de 400 alumnes participen en el projecte impulsat per la Diputació amb el suport de l'Ajuntament. Els alumnes creen una empresa, fan el producte i el venen a la fira. Part dels beneficis es destinen a entitats socials

Sílvia Lizana i Pep Prat, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Sílvia Lizana i Pep Prat, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

Divendres tindrà lloc la Fira del CUEME. Els alumnes que han participat en aquest projecte de creació de cooperatives escolars vendran els productes que han fabricat i destinaran una part dels beneficis a enitats socials de la ciutat.

PEP PRAT, coordinador Projecte CUEME
El projecte CUEME, o cultura emprenedora a l'escola, és un projecte que neix de la Diputació de Barcelona. Està destinat als cursos de 5è i 6è de primària. El que pretén és fomentar els valors del cooperativisme i l'emprenedoria amb una activitat escolar. 

SÍLVIA LIZANA, Tècnica d'Economia Social i Solidària Ajuntament de Mataró
Que des de les escoles els alumnes puguin aprendre transversalment com es munta una empresa i en especial una empresa del cooperativisme, que té aquesta mirada més transformadora  de l'economia. Va una miqueta més enllà de fomentar una empresa i té una mirada assembleària, democràtica, de posar en l'objectiu en les persones i en el territori en el que operen. 

La fira del CUEME tindrà lloc divendres a la plaça Santa Anna a partir de les 5 de la tarda. Un total de 8 escoles i més de 400 alumnes participen aquest projecte impulsat per la Diputació de Barcelona.