L’Escola Pia Santa Anna apropa el Nadal a la Residència Laia

Dos grups de P-5 han cantat nadales i han recitat un poema aquest divendres al matí a la gent gran de la residència. Una activitat que aporta múltiples beneficis tant pels alumnes com pels residents.

Fotografia: tvmataró

Després de dies d’assaig, ha arribat el moment. Aquest divendres dues classes de P-5 de l’Escola Pia Santa Anna han visitat la Residència Laia per acabar d’omplir el centre geriàtric d’esperit nadalenc. Els nens i nenes han cantat a la gent gran dues nadales: El ninot de neu i Els tres reis arriben a la ciutat. A banda de les dues nadales, també els han recitat un poema que, probablement, molts d’ells replicaran el dia de Nadal a casa.

Els alumnes de l’Escola Pia han dedicat diverses setmanes a aprendre les nadales, el poema i les coreografies associades. Tot plegat, segons explica l’Anna Chiva, la mestra de música de l’Escola Pia Santa Anna, serveix per fer adonar als nens i nenes la importància d’interactuar amb l’entorn més proper.  

Anna Chiva (mestra música Escola Pia Santa Anna): Nosaltres sempre els hi venem com que anem a fer un regal. Tots els regals no han de ser comprats ni embolicats. Estem ensenyant que un regal pot ser una cosa feta per un mateix, en aquest cas, cantar i regalar una cançó amb la nostra veu. Després, és conèixer una nova realitat. Llavors en parlem. Què és una residència? Qui hi ha a les residències? Què s’hi poden trobar? És una manera de conèixer l’entorn proper.  

Els altres protagonistes de la cantada de nadales d’aquest divendres al matí han estat la gent gran de la Residència Laia. Han gaudit de cadascuna de les cançons i, a més, l’activitat els aporta diversos beneficis.

Maria Ana de Jesús González (resident Residència Laia): Ho han fet molt bé. Molt macos. La joventut ens dona molts ànims. A mi els nens petits m’encanten. No hi ha cap nen que passi pel carrer i no li digui alguna cosa.

Lara Pons (terapeuta ocupacional i coordinadora de projectes de vida de la Residència Laia): Aquest tipus de projectes ajuden a millorar l’autoestima i l’estat d’ànim dels residents així com també reduir el sentiment de solitud que hi ha vegades que està associat. També, al treballar amb la comunitat, ens ajuda a reduir alguns estereotips associats a la gent gran.

Dilluns les nadales tornaran a sonar a la Residència Laia. Aquesta vegada però, els encarregats de cantar-les seran dos grups diferents, també de P-5, de l’Escola Pia Santa Anna.