Institut Cinc Sénies: cinquè curs en mòduls, a l’espera d’edifici definitiu

El projecte que permetrà construir el nou edifici es troba en licitació, després d’haver recollit la proposta basada en un procés participatiu amb les necessitats del centre

L’Institut Cinc Sénies comença el seu cinquè curs en mòduls prefabricats. Un centre que va néixer amb aquestes estructures provisionals, amb el compromís que s’iniciés la construcció d’un edifici definitiu en un màxim de cinc anys. Un termini que ja ha passat, però de moment no s’han començat les obres. La directora del centre, Carina Torres, explica que l’institut ha complert la seva part, fent entrega d’una proposta basada en un procés participatiu sobre les necessitats que ha de cobrir el nou edifici. El document ha estat aprovat i ara esperen les properes passes per part de la Generalitat. Per la seva banda, l’última informació que té l’Ajuntament de Mataró sobre el nou edifici d’aquest institut a Rocafonda és que el projecte es troba en procés de licitació. El pròxim 20 de  setembre, el consistori té prevista una reunió amb el nou director dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental, Simó López, per conèixer possibles actualitzacions en el procés.

A l’espera d’un edifici definitiu, aquest institut del barri de Rocafonda començarà el curs 2021-2022 estrenant un nou mòdul que s’ha annexionat a la banda més pròxima al pati. Una ampliació que servirà per acollir el creixement de dues a tres línies del centre i l’augment de cursos que requereix el creixement de l’alumnat. Aquest any de fet, l’institut iniciarà el batxillerat.

A més, com a novetat, aquest curs l’Ajuntament de Mataró cedeix espais del centre  de formació per a adults Can Noè perquè s’hi pugui fer un 50% de la jornada de batxillerat.

El mes de juny del 2019, el Departament d’Ensenyament ja va anunciar que destinava una partida de 6.600.000 euros per a la redacció del projecte i posterior construcció de l’edifici definitiu de l’Institut Cinc Sénies.

Informa: C.Sánchez/E.Andrés