Gairebé 200 alumnes mataronins aprenen circulació segura en bicicleta

"La bicicleta, el meu primer vehicle" s'emmarca aquest inici de curs en la Setmana Europea de la Mobilitat que té lloc fins divendres 22

Gairebé 200 alumnes de 5è de primària de diferents escoles de Mataró participen del programa “la bicicleta, el meu primer vehicle”. La iniciativa, finançada al 50 % per l’Ajuntament, s’emmarca dins l’Estratègia Catalana de Bicicleta 2025, que pretén promocionar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport actiu i sostenible.

Saber afluixar la velocitat amb un senyal de cedir el pas, circular respectant la distància de seguretat o aturar-se als stops. Són algunes de les normes que durant aquest mes de setembre i octubre aprendran 180 alumnes de 5è de primària en el marc del programa “La bicicleta, el meu primer vehicle”. Avui ha estat el torn dels alumnes de 5è de l’Escola Cirera. Primer de tot, els infants pugen a la bicicleta, els que no la dominen, opten pel patinet, i esperen les indicacions de l’Àlex, l’agent de la unitat de formació per a la seguretat. La prioritat no és saber anar en bicicleta, sinó adquirir hàbits de civisme en la circulació.

Al llarg de la sessió els alumnes passen 25 minuts a sobre la bicicleta. Els primers moments acostumen a ser força caòtics i els serveixen per familiaritzar-se amb el vehicle i entendre que hi ha diferents elements al seu voltant a tenir en compte a l’hora de circular. És important que en aquestes edats primerenques tinguin les primeres nocions per garantir la seva seguretat i la de la resta de vianants i conductors.

Un programa que habitualment té lloc els mesos de març i abril, però que en aquesta ocasió té lloc els mesos de setembre i octubre, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat. A Mataró se celebra fins divendres 22 amb diferents activitats que pretenen promoure l’ús de la bicicleta i el transport públic.