Entra en funcionament l’Oficina d’Orientació Educativa

A través d’aquest nou servei, ubicat a la planta baixa de l’edifici Tres Roques, es vol assessorar a joves d’entre 16 i 24 anys perquè segueixin amb els seus estudis

En marxa la nova Oficina d'Orientació Educativa de Mataró. Un nou servei que s'ubica a la planta baixa de l'edifici Tres Roques i que s'ha inaugurat aquest dimecres. A través d'aquesta oficina es vol assessorar a joves d'entre 16 i 24 anys perquè no abandonin els estudis. Concretament s'adreça a alumnes d'ESO que deixen o volen deixar els estudis, als que no han obtingut plaça en un grau d'FP o als que no tenen clar el seu futur educatiu després de l'ensenyament obligatori. A través d'aquesta Oficina d'Orientació Educativa se'ls informarà de les sortides acadèmiques que tenen en funció de cada cas. L'atenció es farà el matí i la tarda dels dimarts i el matí dels dijous i serà individualitzada. Durant la visita inaugural, l'alcalde David Bote i el regidor d'Educació Miquel Àngel Vadell van explicar que l'objectiu final és ajudar-los a seguir al sistema educatiu perquè en el futur puguin tenir més oportunitats laborals.

L'arrencada d'aquesta Oficina d'Orientació Educativa forma part també del projecte Noves Oportunitats Educatives 4.0 de la Diputació de Barcelona, juntament amb 7 municipis més, per reduir l'abandonament escolar i les desigualtats. En aquest sentit, la Diputació invertirà durant tres anys 332 mil euros al projecte.

 

Informa: S.Ruiz