Els motius de la vaga del primer dia de curs

Tot i que no esperen una gran mobilització, des dels sindicats reclamen endarrerir l'inici de curs, que es recuperi el salari retallat i que el personal major de 55 anys pugui reduir la jornada

L'inici del curs escolar s'acompanya novament de reivindicacions, en una vaga convocada per USTEC-STEs (el sindicat majoritari en el sector educatiu) i secundada per altres sindicats minoritaris en educació com són CGT i UGT.

Les principals problemàtiques que volen reivindicar amb aquesta convocatòria de vaga són la recuperació del salari retallat, la reducció de jornada del personal de més de 55 anys i l'endarreriment de l'inici de curs al 12 de setembre. Segons el sindicat majoritari, l'avançament de l'inici de curs, a Mataró i el Maresme, fa que es faci notar la manca de condicionament per combatre la calor a les aules de la comarca.

Mar Pijuan, delegada d'USTEC al Maresme: "Ens trobem amb una consellera que, ja d'entrada, no ha constituït un comitè de vaga. Avui, per exemple, hi ha mesa sectorial i ja ha dit que no pensa tocar el tema de la reversió de retallades ni la resta. Sabem que les dates són difícils, però als sindicats, que som combatius, això no ens ha de fer enrere davant d'una conselleria que no ens dona res i ens pren el pèl. També estem patint el el tema de les altes temperatures que fa que no puguem començar el curs com cal.  Ens hem de posicionar i dir que ja n'hi ha prou. I si cal convocar una altra vaga, més preparada i que potser acabar tenirn un seguiment més ampli que aquesta, ho farem"

La CGT és un dels altres tres sindicats que defensen aquesta vaga. I les seves reclamacions també van en aquesta línia.

Vanessa Latorre, delagada CGT Maresme: "Hi ha docents que s'incorporen al centre l'1 de setembre, han de conèixer l'escola, la metodologia, l'alumnats, en molt poc temps.... A més, tal i com estem amb aquestes temperatures és complicat treballar. Ara mateix la lluita està al carrer. 

Aquest dimarts a la tarda, USTEC i CGT van aixecar-se de la taula sectorial on estan convocats sindicats i Departament d'Educació.