Els 3.600 estudiants del Tecnocampus tornen a les aules

El centre universitari de Mataró reprèn les classes amb plena presencialitat

Més de 3.600 estudiants comencen avui el nou curs 2021-2022 a la universitat del TecnoCampus. Des de primera hora, les instal·lacions del campus, que feia un any i mig que funcionaven a mig gas, s’han omplert de retrobaments i d’alumnes buscant la seva aula. Com a la resta de campus universitaris, la pandèmia ha provocat que la comunitat universitària hagi estat allunyada de les instal·lacions de la universitat mataronina.

Els estudiants consultats per aquesta casa estan molt satisfets per recuperar la presencialitat perquè asseguren que el contacte entre professor i alumnat facilita l’aprenentatge. Reconeixen que el centre els ha facilitat la docència a través d’internet, però asseguren que poder aprendre amb contacte directe representa un valor afegit.

Com a la resta de centres educatius, les universitats han de complir diverses mesures de prevenció de contagis de la Covid, com la mascareta dins les instal·lacions, distància entre estudiants,  rentat de mans i ventilació de les aules.

Després de 18 mesos i moltes classes darrere la pantalla, la majoria d’estudiants expliquen que els caldrà un canvi de xip per tornar als estudis de manera presencial. Molts d’ells asseguren que estan a l’expectativa de com es desenvoluparà els mesos vinents aquest nou curs.

De les 17 titulacions que ofereix el TecnoCampus, les que aquest curs comencen amb més demanda són les dels àmbits de la salut. La resta mantenen la demanda estable respecte cursos anteriors.

Informa: C.Sánchez/J.Peñaranda