El TSJC confirma el 25% del castellà en tres escoles

El tribunal encara no ho ha notificat a les parts implicades, però un dels casos que ha estudiat és la petició d’una família de l’Escola Turó del Drac de Canet

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat el 25% del castellà en tres escoles catalanes. D’aquesta manera, el curs vinent, algunes aules d’aquests tres centres educatius hauran d’impartir almenys una assignatura troncal que no sigui una llengua en castellà. Per exemple, les Matemàtiques.  

De moment, el TSJC no ha notificat les resolucions que ha pres a les famílies que han demanat més classes en castellà ni a les escoles afectades. Però un dels casos que ha estudiat ha estat, precisament, el d’una família d’una alumna de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar que feia aquesta demanda.    

En total, el TSJC ha deliberat sobre cinc recursos presentats per famílies que volien més classes en castellà per als seus fills. El tribunal ha denegat tombar el projecte lingüístic d’alguns d’aquests centres, com demanaven, però sí ha acceptat el seu “dret” a rebre un ensenyament “equilibrat i efectiu” en castellà.