El MEM fa un balanç positiu de la 43a. Escola d'Estiu

La presidenta, Carme Civit, diu a l'entrevista de Mataró Ràdio que amb la diversitat d'oferta formativa i 'els docents enfadats amb el Departament, tenir 150 alumnes és un gran èxit'

Carme Civit, presidenta del MEM, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
Carme Civit, presidenta del MEM, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

La 43ª edició de l’Escola d’Estiu del Moviment Educatiu del Maresme ha estat un èxit, segons la presidenta de l’entitat de renovació pedagògica. Carme Civit afirma a l’entrevista de Mataró Ràdio que la participació de 150 mestres com a alumnes de l’escola d’estiu és una xifra superior a la que preveien. L’augment de l’oferta de cursos per part d’empreses privades i el malestar del professorat amb el Departament d’Ensenyament pel canvi de calendari escolar i altres reivindicacions, feien preveure una menor assistència. 

CARME CIVIT, presidenta MEM.
Tu com a docent et pots formar en mil llocs. Cada dia reps correus d'empreses que es dediquen a fer formació de docents. Per tant, per nosaltres 150 és un nombre que, en un principi, no ens l'esperàvem. Quan van dir el tema del calendari nosaltres pensàvem que arribaríem a 100. En el moment que va sortir això i que es va començar a mobilitzar tothom, nosaltres vam pensar, quan la gent es mobilitza és perquè està enfadada. I si està enfadada no té ganes de seguir treballant. I pensàvem que tindríem menys alumnat. I la veritat és que, per nosaltres, 150 és un gran èxit.

La presidenta del MEM ha destacat la importància de la formació continuada dels mestres per adaptar-se a les necessitats pedagògiques del moment. També ha posat en valor les conferències d’inauguració i cloenda, que han posat èmfasi en la recuperació de la lectura, especialment en veu alta, reivindicant l’escolta i el silenci.