L'escola Àngela Bransuela i la Josep Manuel Peramàs han presentat diversos projectes relacionats amb la transició energètica i el consum responsable a la Fira d'Steamakers

L'escola Àngela Bransuela i la Josep Manuel Peramàs participen en el Robolot 2023. La 22a edició del certamen de robòtica educativa que acull la capital de la Garrotxa ha rebut 500 alumnes de 35 escoles d'arreu de Catalunya, entre elles Mataró. Els nens i nenes han exposat els seus projectes a la Fira d'Steamakers. Una exposició a l'aire lliure sobre iniciatives relacionades amb la transició energètica i el consum responsable.
L'escola Àngela Bransuela ha presentat un projecte d'Identitart que ha permès als alumnes de diferents cursos conèixer-se els uns als altres.
Aran Garcia, alumne Àngela Bransuela: "Hem vingut a presentar el nostre projecte que es diu Identitart. Tracta de descobrir més coses sobre nosaltres a través de l'art".
Musa Jawara, alumne Àngela Bransuela: "Vam dibuixar cadascú un company aleatòriament i després vam fer un memori per conèixer-nos".
Hala Rahmouni, alumna Àngela Bransuela: "També vam fer unes entrevistes per saber quines coses teníem en comú".
Alae el Gharbi, alumna Àngela Bransuela: "Ara tenim més confiança entre nosaltres. Com que som de diferents cursos no ens relacionàvem molt i ara ens portem millor".
Rita Villà, professora i coordinadora pedagògica de l'Escola Àngela Bransuela: "Treballar amb un objectiu serveix per animar-los, per implicar-los i per poder reflexionar sobre temes que a vegades poden ser complicats, com el tema de la Identitart, des d'una manera lúdica i artística".
Per la seva banda, l'escola Josep Manuel Peramàs ha portat diversos jocs fets amb la impressora i la talladora làser amb la voluntat que tots els nens i nenes hi puguin jugar.
Gerard Buró, alumne Josep Manuel Peramàs: "Ens van mostrar imatges de la brossa plenes de joguines que ja no s'utilitzaven i no ens va agradar i vam crear aquests jocs amb els portàtils".
Carolina Caderón, alumna Josep Manuel Peramàs: "Per nosaltres és que siguin sostenibles i que tothom hi pugui jugar. Per exemple, el Trimino, és com el domino i té braille per les persones que no hi poden veure".
Imma Santiveri, Professora de l'Escola Josep Manuel Peramàs: "El fet de venir a Olot ha estat una manera de culminar la nostra feina per tal que els alumnes puguin mostrar a la resta de la societat què és el que es fa a una escola, que no és només estudiar, sinó treballar coses relacionades amb el dia a dia".
Una de les dues jornades del Robolot s'ha dedicat al professorat, amb l'objectiu de compartir experiències i eines didàctiques sobre la tecnologia robòtica i la programació.