350 alumnes fan xarxa i connecten coneixements per maquetar Mataró

Acompanyats d’una vintena de professors, estudiants de segon d’ESO de cinc instituts de la ciutat han treballat diferents assignatures de manera transversal mentre donaven forma a la tercera edició del projecte ‘Maquetem Mataró’

Roser Garcia no ha parat de rebre felicitacions aquest dijous a la tarda. Alumnes, famílies i professorat de cinc instituts de la ciutat han fitxat a l’Ateneu Centre Cultural per contemplar el resultat del projecte ‘Maquetem Mataró’, coordinat per aquesta professora de Matemàtiques.

Roser Garcia, coordinadora de ‘Maquetem Mataró’: “Compartir coneixement amb altres professors et permet fer créixer el teu coneixement professional, perquè saps com treballen altres centres. Per la seva banda, els alumnes tenen l’al·licient de treballar amb nous companys o amics seus d’altres centres. Després hi ha aquell dubte de com ens coordinarem i com quedarà la maqueta, si quadraran les plaques. Ahir vam venir  a veure com quedava i va ser una diada molt bonica i plena d’emoció”

Durant mesos, més de 350 estudiants de segon d’ESO han fet xarxa i han treballat de manera transversal amb un objectiu comú: fer una maqueta a escala 1:400 de la seva ciutat i, de passada, conèixer Mataró. Ho han fet mentre aprenien Matemàtiques, Física o Història.

Roser Garcia, coordinadora de ‘Maquetem Mataró’: “Han treballat proporcionalitat, geometria, com traspassar d’un full a una altra dimensió. També la geometria tridimensional, els desenvolupaments plans i fer investigacions de com descobrir alçades inaccessibles. L’objectiu és anar connectant tots aquests coneixements i no treballar-los per separat”

L’Aroa estudia a l’Institut Damià Campeny, un dels cinc instituts que han donat forma a la maqueta juntament amb l’Alexandre Satorras, el Cinc Sènies, el Laia l’Arquera i l’IE Àngela Bransuela. Entre tots han creat 159 plaques de cartró ploma per fer el plànol de la ciutat i 25 maquetes d’edificis a escala 1:150.

Aroa Martínez, alumna de l’INS Damià Campeny: “Després de tant d’esforç i tantes setmanes de treball, crec que ha quedat bastant bé. Ha estat una experiència molt bona, és una cosa nova i me n’alegro d’haver-la viscut. La part que més he gaudit del projecte és segurament l’excursió que vam fer dies enrere perquè vam poder interactuar amb alumnes d’altres instituts i conèixer més les persones que han participat en aquest projecte al costat del meu institut i el meu curs”

La maqueta es pot visitar a l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro fins dijous que ve, 1 de juny. També s’hi pot veure un reportatge fotogràfic del procés de creació que il·lustra una iniciativa nascuda a Mataró que cada any arriba a més centres i que ja comença a creuar fronteres. Aquest curs, a la capital d’Osona han fet la primera edició del ‘Maquetem Vic’.