USTEC considera que les PCR al personal docent arriben tard

Les proves comencen avui i es faran amb automostra, que segons USTEC, no garanteix la qualitat necessària

Comença el segon trimestre d’aquest curs escolar marcat per la COVID-19. Un curs que ha començat amb un seguit de normes que condicionen el dia a dia de la comunitat educativa, però que tot i això ha pogut seguir en marxa durant tot el primer trimestre. L’activitat s’havia de reprendre el divendres 8 de gener, però el Departament de Salut va endarrerir la tornada a l’escola fins a aquest dilluns dia 11 per garantir més dies entre els possibles contactes i la recuperació de l’activitat a les aules.

El sindicat majoritari en l’àmbit de l’ensenyament, USTEC, considera que les PCR anunciades al personal docent de cara a aquest segon trimestre arriben tard. Consideren que s’haurien d’haver fet abans de tornar a les aules. A més asseguren que l’automostra per realitzar aquest tipus de proves no oferirà les garanties necessàries.

Des d’USTEC també reclamen més reforços de personal. En el primer trimestre d’aquest curs, el nombre de baixes del personal dels centres ha triplicat el nombre de baixes de tot el curs passat. I apunten que les escoles i institut s’han trobat amb greus problemes per cobrir aquestes baixes, provocades per la COVID, però també per quarantenes i altres malalties. Des del sindicat també asseguren que el Departament ha mantingut les escoles obertes a qualsevol preu, mentre un mateix centre tenia més de la meitat dels seus grups confinats.

USTEC també reclama al Departament una millora en els sistemes de ventilació perquè consideren que amb les temperatures d’aquests dies no és viable tenir les finestres obertes perquè no genera un bon clima de treball.

Informa: C.Sánchez

Tags: