Un treball sobre epidèmies al Maresme guanya el 17è Premi Thos i Codina

Enguany s'ha atorgat un accèssit en una edició excepcional que també ha agrupat els treballs de recerca del curs passat, ja que es va haver de suspendre la convocatòria per la pandèmia

El 17è Premi Terenci Thos i Codina de treballs de recerca de batxillerat, ha estat per l'obra que du per títol "Epidèmies al Maresme a l'època moderna. XVI-XVIII". Aquest treball, que com el seu nom indica versa sobre les epidèmies patides a la comarca en l'època moderna, ha anat a càrrec de Bernat Llamas Vives, alumne del Col·legi Maristes Valldemia de Mataró.

Enguany el jurat del guardó també ha decidit atorgar un accèssit pel treball titulat "És possible crear un Escape Town basat en la història de la Vila de Malgrat de Mar?" ,a càrrec d'Adrià Soler Ocaña, alumne de l'IES Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar.

D'altra banda, donada la suspensió de la convocatòria de l'any passat amb motiu de la pandèmia, en l'edició d'enguany, de forma excepcional, s'han agrupat els treballs dels cursos 2019-2020 i 2020-2021.

El president del Grup d'Història del Casal, Jaume Vellvehí, ha volgut destacar la qualitat dels guanyadors, però també dels treballs de recerca de batxillerat que han quedat finalistes.

Per la seva banda, la degana de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Mataró, Maria Pastor, ha recalcat quer l'objectiu que persegueix el guardó és lligar la cultura amb la història i la ciutadania sota el paraigua de la figura de l'advocat Terenci Thos i Codina.

Aquests guardons, que convoquen anualment l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Mataró i el Grup d'Història del Casal, han atorgat 500 euros al guanyador i 250 euros a l'accèssit.