Tres instituts de Mataró participaran al certamen de robòtica "Reto Tech"

L'alumnat ha de proposar una solució tecnològica a algun repte del seu entorn proper

Imatge: Campus Xnergic

Tres instituts mataronins seleccionats per participat al certamen de robòtica de la Fundació Endesa, que compta amb el Departament d’Educació. L’Institut Satorras, Les Cinc Sénies i l’Angela Bransuela formaran part de Reto Tech, un programa pioner a Catalunya, que facilita als centres un kit de robòtica i una impressora 3D. A més, s’aporta una formació específica per a poder desenvolupar el projecte. La iniciativa planteja un repte a professors i alumnes perquè donin solució amb un projecte tecnològic a una necessitat real del seu entorn social o educatiu.

L'objectiu de la iniciativa, en la qual hi està col•laborant de manera activa la Direcció General d'Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d'Educació, és fomentar les vocacions en els àmbits científics i tecnològics entre els més joves.

En anteriors edicions, els alumnes han fet una maqueta projectant com seria el centre sense barreres arquitectòniques o han creat una armilla que ajuda els infants amb autisme a expressar les seves emocions. En la convocatòria actual s’anunciaven 20 places disponibles, però finalment, han estat 30 els centres escollits a causa de l’alt grau de participació i interès que ha generat entre la comunitat educativa, el que representa un èxit d’acollida.

Informa: C.Sánchez 

Tags: