Presentat a Mataró el Catàleg de serveis 2020 en matèria educativa de la Diputació

Alfredo Vega, diputat d'Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, va presentar ahir al Centre Cívic de Molins el catàleg de serveis 2020 en matèria educativa. Un Catàleg que de forma global té un pressupost de 72.5 milions d'euros i que representa un augment del 12% respecte al 2019. El document detalla tots els recursos econòmics, materials i tècnics que la Diputació posa a disposició dels governs locals i que aquest any posa l'accent en la lluita contra el canvi climàtic amb l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'equitat.

Un dels objectius de la Diputació de Barcelona davant dels alts nivells de fracàs escolar i els dèficits en educació és empoderar els ajuntaments perquè tinguin els recursos necessaris per tirar endavant projectes des de la proximitat i la coneixença dels seus punts forts i dèbils. Alfredo Vega explica que aviat es començaran a negociar les Meses de concertació, on els ajuntaments exposen les seves necessitats i s'acorden les accions i els recursos econòmics que hi posarà cada part.

Per la seva banda l'Alcalde, David Bote, assegura que tenen un pacte educatiu molt ambiciós per la ciutat per seguir lluitant contra la segregació i les oportunitats escolars.

El Catàleg de serveis en matèria educativa es va aprovar dijous per part de la corporació i el mateix divendres ja va entrar en vigor.

Informa: J.Peñaranda