Preocupació per la possible falta de places públiques de P3 en zones de Mataró

Diverses famílies demanen a la Generalitat no haver de matricular els seus fills en centres concertats per una possible falta de places de P3 en zones de la ciutat d'alta demanda

Diverses famílies del centre i l'Eixample de Mataró es mostren preocupades per la possible manca de places públiques de P3 que hi podria haver en determinades zones de la ciutat. Creuen que les primeres dades del procés de preinscripció, poden portar a possibles desequilibris territorials, ja que algunes escoles de la ciutat "concentren més demanda de la que poden atendre, mentre que a d'altres hi quedarien places vacants". Això els genera la preocupació que els seus fills no puguin entrar en cap dels centres públics que han escollit. Així ho han plasmat en un document que han enviat als Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental i a l'Ajuntament de Mataró. Un document en què demanen que es garanteixi que no hi hagi cap família que hagi d'escolaritzar els seus infants en un "centre concertat per la manca de plaça escolar" en els centres públics triats.

En cas que hi hagi famílies que no puguin inscriure els seus fills en les escoles públiques que han escollit, demanen a l’Ajuntament doni facilitats per donar a conèixer el projecte educatiu dels centres amb places vacants. També demanen a les administracions ajudes al transport o beques menjador per a les famílies que hagin de portar els infants a centres lluny de casa seva perquè s’han quedat sense plaça en altres més pròxims.  

De cara al futur, veuen necessari debatre sobre la zonificació escolar. Consideren que hi ha famílies que es veuen perjudicades per l’actual zona única que hi ha a Mataró, ja que comporta que hagin d’agafar el cotxe per portar els fills a l’escola o no puguin dinar a casa. És per això que creuen que la proximitat hauria de ser un valor a tenir en compte en la puntuació de les preinscripcions de l’escola pública.

Informa: S.Ruiz