Pere Masó: "No descartem iniciar algun nou Institut Escola"

Pere Masó: "No descartem iniciar algun nou Institut Escola"

El Servei Territorial d'Educació al Maresme-Vallès i l'Ajuntament de Mataró comencen a parlar de nous projectes d'Institut Escola a Mataró de cara als pròxims anys. Així ho ha confirmat el director dels Serveis Territorials, Pere Masó, en una entrevista al Mataró al Dia d'aquesta casa. Masó assegura, però, que abans d'iniciar nous Instituts Escola cal agafar experiència amb els centres ja establerts per començar amb totes les garanties.

Els Instituts Escola Àngela Bransuela i Mar Mediterrània han estat els centres pioners a la ciutat que ja engeguen el segon curs com a projectes d'educació primària i secundària. La iniciativa va néixer en escoles de màxima complexitat per donar resposta a la segregació. Masó ha explicat que treballant amb els nois des dels 3 fins als 16 anys es pot fer un seguiment més ampli dels alumnes i crear, de mica en mica, escoles més inclusives.

Pel que fa al futur de les línies escolars a la ciutat es veuran determinades per la demografia actual. Masó, advertia que en els 3 anys vinents s'experimentarà un augment en el nombre de les línies de secundària. Aquest increment correspon al boom demogràfic que hi va haver fa 10 anys. La cara oposada es viurà a Infantil.

Per altra banda, en relació a la construcció de nous centres, Masó ha explicat que l'endarreriment de l'inici de les obres de l'Institut de Rocafonda es deu al fet que han hagut de solucionar diferents conflictes amb l'Agencia Catalana de l'Aigua (ACA) que, a priori, ja estan solucionats. Pel que fa a l'Escola Joan Coromines, la situació es desencallarà tan bon punt hi hagi nous pressupostos.

L.Sanmiquel/ J.Peñaranda