×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

No es tancarà cap aula fins que hi hagi un PCR positiu

Trobada entre alcaldes de la comarca i el Departament d’educació de la Generalitat per concretar les mesures per a l’inici del curs escolar. Els centres educatius seguiran el protocol d’actuació de casos Covid publicat a mitjan agost.

Per gestionar qualsevol possible cas de coronavirus entre els joves, el Departament de Salut reforçarà la branca pediàtrica dels centres d’atenció primària. També, cada escola es podrà adreçar a una infermera de referència i un gestor Covid que tindran assignats.

En cas que un alumne tingui símptomes, es procedirà al seu aïllament en un espai de la mateixa escola fins que el recullin els seus familiars, però l’activació del protocol d’alarma no s’activarà fins que la PCR no doni positiva. La intenció d’aquesta mesura, presentada en la reunió del Departament de Salut amb alcaldes del Maresme, és no generar falses alarmes.

L’Ajuntament de Mataró ha afirmat que, com va passar el març, arribarà allà on no pugui arribar la Generalitat. En aquest sentit, començant per un reforç en l’equip de neteja dels centres educatius, el consistori ajudarà amb EPI’s, material tecnològic entre d’altres. Així, pel que fa als espais municipals que l’Ajuntament posa a disposició dels centres educatius, la setmana vinent es detallarà quins espais s’adaptaran d’acord amb les necessitats dels centres.

Segons la reunió mantinguda aquest dimarts dia 1, serà el Departament qui facilitarà el material de protecció com mascaretes per a tot el professorat.

Informa: O.Debat