Neix el projecte "Mataró Educa en Xarxa"

La comunitat educativa de Mataró ha presentat el projecte "Mataró Educa en Xarxa" (Mex). Un programa impulsat per Serveis Territorials d'Educació al Maresme-Vallès Oriental amb la finalitat de millorar l'educació de la ciutat. D'entrada la xarxa se centra en l'educació infantil i obligatòria, però en un futur no descarta incloure FP o el TecnoCampus. Aquest projecte es marca un seguit d'objectius com el d'estudiar la situació d'escolarització equilibrada de la ciutat, potenciar els intercanvis d'activitats per millorar les actuacions dins les aules, reforçar el lideratge compartit dels centres i enfortir la coordinació entre centres educatius.

És per això que el director del Centre de Recursos Pedagògics, Albert Barnils, explica que el que volen oferir des de "Mataró Educa en Xarxa" és un espai de treball comú pels docents de la ciutat que faciliti que els professors puguin provar projectes educatius en diferents centres. Per començar a treballar tot aquest intercanvi d'experiències, la Mex ja té programada una trobada de centres innovadors el dia 22 d'octubre a Laia l'Arquera.

L'embrió de la Mex va començar ara fa quatre anys com una evolució natural d'interaccions de la ciutat i ara es consolida com una xarxa oberta, organitzada horitzontalment, per millorar l'educació de Mataró.

 

S.Ruiz/ J.Peñaranda