Mobilització a Mataró per la jornada contínua a les escoles

Pares i mares d’una desena d’escoles públiques i concertades de Mataró s’adhereixen a la plataforma que defensa l’horari compactat al matí

Foto: Mataró Audiovisual

Unes 130 famílies de Mataró s’han adherit a la plataforma ciutadana que demana la jornada contínua a les escoles de Catalunya. Asseguren que compactar les classes al matí i moure l’hora de dinar al final de la jornada beneficiaria, no només el rendiment i el benestar dels alumnes, sinó també la conciliació, la logística i l’economia familiar, perquè es reduirien els desplaçaments a l’escola i moltes famílies s’estalviarien el servei de menjador. Ho ha explicat a Mataró Audiovisual la portaveu de la plataforma a Mataró, Alicia Torralba.

La jornada contínua és una realitat a molts centres educatius de l’Estat espanyol, però a Catalunya només funciona com a prova pilot a 25 escoles. Perquè la proposta pugui arribar al Parlament i ser aprovada, la plataforma necessita 75.000 signatures. Per això s’està mobilitzant. A dia d’avui, ja té recollides 65.000 firmes i compta amb el suport del sindicat USTEC ·STEs (IAC) i de 12 municipis, entre ells, Tordera, al Maresme. A Mataró, ha demanat una reunió amb tots els partits polítics a l’Ajuntament, però, de moment, només s’ha entrevistat amb Ciutadans, que dona suport a la proposta, i amb ERC-MES.

La Plataforma Volem la Jornada Contínua a Catalunya està formada a Mataró per 132 pares i mares d’un total de 13 d’escoles públiques i concertades. Cada setmana es mobilitzen amb accions a les xarxes socials o al carrer, deixant-se veure amb una samarretes reivindicatives. Insisteixen que la jornada contínua té molts beneficis per als alumnes, perquè al matí rendeixen més i a la tarda poden descansar, i també per a les famílies, perquè l’horari compactat redueix l’absentisme escolar, els desplaçaments a l’escola i les despeses. Però el més important –insisteixen- és que facilita la conciliació familiar.

Informa: B. Doñate

Tags: