Menys alumnes a les escoles del Maresme aquest curs escolar

El curs 2018-2019 al Maresme el començaran un total de 28.857 alumnes d’educació infantil i primària en centres públics, 115 menys que l’any passat. Un descens d’alumnes que a la comarca s’ha traduït en una reducció de 15 grups. Als centres concertats, el descens és de 279 alumnes, però s’augmenta un grup respecte l’any anterior.

Pel que fa a l’educació secundaria, aquest curs hi ha un augment de 104 alumnes i 3 grups de 1r d’ESO a l’educació pública. Als centres privats i concertats hi ha 11 alumnes menys matriculats de 1r d’ESO respecte l’any passat, però es mantenen els mateixos grups que el curs anterior.

Són dades que ha donat a conèixer aquest migdia en roda de premsa el nou director de Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental, Pere Masó. En perspectiva a la davallada de natalitat, Masó ha reconegut que el Govern de la Generalitat encara no ha pres una decisió sobre si suposarà una baixada de ràtios. Tot i això, ha refermat la voluntat del govern de reduir ràtios sobretot als centres d’alta complexitat.

Masó també ha reiterat que la construcció de l’edifici de l’Institut Cinc Sénies és una prioritat pel Govern i que confia que la cessió dels terrenys de l’Ajuntament a la Generalitat es pugui produir a finals d’aquest any.

Informa: S.Ruiz