Mataró iniciarà el curs escolar amb 56 línies de P3 i 53 d’ESO

Mataró començarà el curs 2018-19 amb un  total de 56 línies de P3 i 53 línies d’ESO. Pel que fa a la secundària, aquesta serà la primera vegada que l’oferta pública superi a la concertada, amb 27 i 26 línies respectivament. Segons explica el regidor d’educació Miquel Àngel Vadell, aquest any la preinscripció ha quedat més repartida i no hi ha hagut grans diferències entre centres. De la mateixa manera, afirma el regidor, la demanda en línies de P3 que l’any passat estaven en dubte, com  l’Antonio Machado o la segona de l’Angeleta Ferrer, ha acabat donant la raó a les reivindicacions fetes pel consistori.

Pel proper curs s’estrenaran l’Institut escola Àngela Bransuela i el Mar Mediterrània. Aquesta últim ha rebut un total de 45 sol·licituds de 54 places ofertades, partint d’una ràtio de 27 alumnes per aula, al tractar-se d’un centre d’alta complexitat. Per la seva banda, l’Àngela Bransuela ha rebut una quarantena de sol·licituds en primera opció de les 60 places d’ESO amb les que partia. Aquestes noves línies sorgides arran d’aquests dos institus escola, ha provocat una redistribució en els altres centres, deixant el Thos i Codina, l’Alexandre Satorras, el Damià Campeny i el Miquel Biada amb només 3 línies de 1r d’ESO, mentre que l’Institut Laia l’Arquera passarà de 6 a 4 grups.

Encara ple que fa la secundària, aquest serà el segon curs de l’institut Cinc Sénies. El centre ha rebut un total de 97 sol·licituds sobre les 90 places que oferta.

Informa: A.Gual