Mataró, escenari de la quarta edició d'Intersalvament i Catalunya Catskills

El Satorras ha estat l'amfitrió de la cita que ha aplegat 130 alumnes del grau de Salvament i Socorrisme d'una desena d'instituts catalans per posar en pràctica els aprenentatges en format competitiu

Mataró, escenari de la quarta edició d'Intersalvament i Catalunya Catskills

Mataró ha estat escenari al llarg d’aquest divendres al matí de la quarta edició d’Intersalvament d’Espais Oberts i el campionat de Catalunya Catskills. Una iniciativa que ha organitzat l’Institut Alexandre Satorras, com a amfitrió, conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Els 130 participants són l’alumnat de l’últim curs del grau de Salvament i Socorrisme, provinents de 9 instituts públics de tot el país on s’imparteix aquesta formació. A l’edició d’aquest any hi ha participat alumnes d’instituts de Banyoles, Lloret de Mar, Salou, Barcelona, Sabadell,  Santa Coloma de Gramanet, Lleida, Vic i Esplugues de Llobregat. Mataró ha estat la ciutat escollida per acollir la quarta edició d’aquesta cita tant perquè el Satorras és un dels centres que imparteix la formació, com per l’entorn de platges que ofereix. Així ho ha explicat Olga Adroher, cap servei  d’ordenació dels ensenyaments de règim especial del Departament d’Educació, que ha assegurat que el grau de Salvament i Socorrisme cada cop té més rellevància, especialment per l’alt grau d’inserció laboral que garanteix a l’alumnat.

Les proves han estat dissenyades per posar a la pràctica tots els aprenentatges i competències assolits al llarg del grau a través d’un format participatiu i competitiu. Esprints, proves combinant natació i córrer o rescat amb taula de salvament han estat algunes de les proves que s’han plantejat dividides per equips masculins, femenins i mixtos. A més, la jornada ha tancat amb la celebració del Catskills 2021, que vol promoure la Formació Professional a través de la participació de l’alumnat en una competició que afegeix una motivació extra en el seu itinerari professional, en aquest cas centrat en l’àmbit del Salvament i el Socorrisme. El punt de partida ha estat un escenari d’emergència desconegut que havien de resoldre els 10 grups de 4 participants tal com han detallat Bep Solé, Cap del Departament d’Ensenyament Esportius de l’Institut Alexandre Satorras i Albert Torrent, un dels participants a la jornada.

Després que les primeres edicions de la jornada se celebressin a Salou, Lloret i Banyoles, Mataró ha estat la ciutat escollida per celebrat la quarta edició de l’Intersalvament i el Catskills 2021. Una cita que s’ha desenvolupat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, i que s’ha pogut portar a terme amb el suport de més d’una quarantena de voluntaris.

Informa: C.Sánchez